Informatie

Deze marathon loopt door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere.

Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de Rietvelt Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams. De Rietvelt Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours. Maar dat is ook niet nodig, want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’  dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend op camping ’t Oppertje aan het Bovenwater.

Vanaf de start lopen de deelnemers via de Knardijk richting de rietvelden rondom de Oostvaardersplassen, met prachtig uitzicht op de vele vogels, edelherten, konikpaarden, heckrunderen en reeën. De Oostvaardersplassen hebben internationale bekendheid gekregen door de film “De nieuwe wildernis‘”.

De opbrengst van de Natuurmarathon is ook dit jaar voor RopaRunTeam Lelystad. Dit team doet ook in 2017 weer mee aan deze estafetteloop van Parijs naar Rotterdam met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg van mensen met kanker. De Natuurmarathon is onderdeel van hun trainingsprogramma.