Voor de deelnemers

Datum en Tijd

In 2018 zal de Natuurmarathon plaatsvinden op zaterdag 28 april.

Start en finish

De start voor de sololopers is om 10:00 bij camping ‘t Oppertje. De duo’s starten exact 15 minuten later op dezelfde locatie. De eerste 2,5 km zullen voor de lopers door het bos gaan, de fietsers gaan langs de Uilenweg en wachten de lopers op als zij uit het bos komen. Daarna staat het de duo’s vrij om op zelf de wissels te bepalen.

Camping ’t Oppertje
Uilenweg 11
8245 AB Lelystad

Er is (beperkte) parkeergelegenheid bij de camping. We zullen de auto’s naar een vrije plek leiden. Vanaf 09:00 is het startnummer af te halen bij de start/finish plaats op de camping. Het is mogelijk te overnachten op de camping in één van de blokhutten. Neem hiervoor contact op met de camping.

Uitslagen

De Natuurmarathon zal uitslagen registeren en publiceren. De Natuurmarathon is echter geen wedstrijd, er is dus ook geen prijsuitreiking. Alle sololopers ontvangen wel een herinnering bij de finish.

Parcours

Het parcours gaat rondom de Oostvaardersplassen en door het Hollandse Hout.  Let op: het parcours is niet afgesloten en dus openbaar voor andere lopers en fietsers. Vooral op de Oostvaardersdijk zullen regelmatig (groepen) wielrenners met hoge snelheid langskomen. Houd hier rekening mee en blijf rechts lopen/fietsen.  Klik hier voor de route

Op 10, 20 en 32 km is water, sportdrank en fruit beschikbaar. Dit is onvoldoende voor een marathon. We raden de loper/begeleider aan zelf ook eten/drinken mee te nemen voor onderweg. De marathon dient daarom met fietsende begeleiding gelopen te worden.

Lunchpakket

Na afloop van de Natuurmarathon ontvangen de deelnemers en begeleiders een lunchpakket. Het nuttigen van deze lunch vindt (deels) plaats in de open lucht. We raden aan om warme kleding mee te nemen. Er is beperkte gelegenheid om te douchen na afloop.

 Verantwoordelijkheid / noodgevallen

De organisatie is niet verantwoordelijk voor de deelnemers tijdens de Natuurmarathon. We vragen u bij het ophalen van de startnummers te tekenen voor de eigen verantwoordelijkheid. Tijdens de loop is de organisatie aanwezig op het parcours en bereikbaar. Bij noodgevallen dient echter altijd (eerst) 112 gebeld te worden.